Watersporten Marsa Alam

Watersporten


Met een prachtige kustlijn vol kliffen en met palmbomen omzoomde stranden en azuurblauw, tropisch zeewater met een temperatuur tot 30°C is het niet verwonderlijk dat er zo'n grote selectie aan watersporten is in Marsa Alam.

Snorkelen
Als je het niet aandurft om te gaan duiken dan moet je zeker al snorkelend een blik werpen op de schitterende onderwaterwereld van de Rode Zee.

Surfen
Naast duiken is Marsa Alam ook een paradijs voor windsurfers door de verkoelende zeebries die bijna het hele jaar door waait en heel geschikt is voor windsurfers. Vooral kitesurfen heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en is op verschillende plaatsen terug te vinden.

Catamaran
Een catamaran is een zeer snel en wendbaar zeilbootje met twee rompen waarop plaats is voor 2 tot 4 mensen. Net zoals bij de kayaks zijn deze ook bij sommige hotels al dan niet tegen betaling te verkrijgen. Pas wel op, het zou niet de eerste keer zijn dat iemand niet terug op het strand geraakt met het zeilbootje als er aflandige wind staat, dus als je er geen ervaring mee hebt, vraag dan één van de animatoren mee op de catamaran. Na een tiental minuten ken je dan alle kneepjes van het vak.

Banana boat-ride
De overbekende banaan die voortgetrokken wordt door een speedboat en waaraan een 5-tal mensen zich uit alle macht vastklampen is op sommige plaatsen ook in Marsa Alam te boeken.

Parapente
Er bestaat ook de mogelijkheid om aan parapente te doen langs de kust. Dit is nu wel geen watersport, maar aangezien je het boekt aan het strand en je landt in het water heb ik het er hier maar bijgeschreven.

Waterski en jetski
Ook deze gemotoriseerde watersporten zijn beschikbaar in Marsa Alam. Let wel op dat je de veiligheid van andere toeristen hiermee niet in gedrang brengt.

Uiteraard zijn er nog vele andere sporten die hier niet vernoemd werden, maar uit plaatsgebrek hebben we ons beperkt tot de belangrijkste.


brayka-bay-resort-homepage.jpg
op
aanvraag
Het Brayka Bay resort in Marsa Alam is gelegen aan de mooiste baai van Marsa Alam. De baai waar het resort ligt heeft een apart huisrif, snorkelgedeelte en een zwemmersgebied. Het huisrif beschikt over meer dan 300 meter onaangetast koraal. Het... lees meer


brayka-beach-small-image.jpg
op
aanvraag
Het Brayka Beach Royal resort is het nieuwe, luxe zusterresort van het Brayka Beach Zee resort! Dit splinternieuwe luxe resort is gelegen aan een van de mooiste baaien in Egypte. De baai waar het resort ligt heeft een apart huisrif,... lees meer


brayka-lagoon-zwembad-zicht.jpg
op
aanvraag
Het Brayka Lagoon resort is het jongste gedeelte aan de bekende Brayka Baai in Marsa Alam. Het Brayka Bay is gelegen aan een van de mooiste baaien in Egypte. De baai waar het resort ligt heeft een apart huisrif, snorkelgedeelte en een... lees meer