Cairo piramides

Cairo excursie


Als je de kans hebt om deze stad te bezoeken mag je je die zeker niet laten ontglippen aangezien Caïro zowat de meest fabelachtige stad ter wereld is. Hoewel Caïro aan de voet van de piramides ligt, stamt de hoofdstad van Egypte uit een veel latere periode, namelijk de overheersing van Egypte door de Abbasieden, een stroming van de Islam.

Caïro ontpopte zich al snel tot één van de meest vooraanstaande steden van de Islamitische wereld, waardoor ook vandaag nog ontelbare prachtige vroeg-islamitische gebouwen en moskeeën de stad een droom maken om in rond te slenteren. Vooral de grote bazaar, waar je gegarandeerd in verloren loopt, en de citadel op de top van de heuvel boven de stad mag je niet missen!

In Caïro vind je ook het Egyptisch Museum terug, waar de belangrijkste vondsten uit de pharaonische tijden tentoongesteld worden, zoals de schatten van Toetanchamon. Ook de mummyzaal is meer dan een bezoek waard!

Een excursie vanuit Marsa Alam naar Caïro wordt altijd gecombineerd met een bezoek aan de drie piramides van Gizeh, aangezien deze vlak aan de rand van de stad liggen.

Deze excursie kunt u bijboeken tijdens het boeken van uw pakketreis. Ook is het mogelijk deze excursie te boeken bij uw reisleiding ter plaatse!


brayka-bay-resort-homepage.jpg
op
aanvraag
Het Brayka Bay resort in Marsa Alam is gelegen aan de mooiste baai van Marsa Alam. De baai waar het resort ligt heeft een apart huisrif, snorkelgedeelte en een zwemmersgebied. Het huisrif beschikt over meer dan 300 meter onaangetast koraal. Het... lees meer


brayka-beach-small-image.jpg
op
aanvraag
Het Brayka Beach Royal resort is het nieuwe, luxe zusterresort van het Brayka Beach Zee resort! Dit splinternieuwe luxe resort is gelegen aan een van de mooiste baaien in Egypte. De baai waar het resort ligt heeft een apart huisrif,... lees meer


brayka-lagoon-zwembad-zicht.jpg
op
aanvraag
Het Brayka Lagoon resort is het jongste gedeelte aan de bekende Brayka Baai in Marsa Alam. Het Brayka Bay is gelegen aan een van de mooiste baaien in Egypte. De baai waar het resort ligt heeft een apart huisrif, snorkelgedeelte en een... lees meer