Transport


Luchthaven: De internationale luchthaven van Marsa Alam bevindt zich een 40-tal kilometer ten noorden van de stad en is momenteel nog vrij klein en rustig, met slechts één enkele vertrekgate. In de nabije toekomst zal dit hoogst waarschijnlijk verder uitgebreid worden. De faciliteiten zijn nog vrij beperkt. Voor meer info over de luchthaven.

Huurauto: In Egypte rijdt men rechts en snelheidsbeperkingen worden zelden gerespecteerd. All-in verzekering is dan ook aangeraden. Internationale rijbewijzen worden aanvaard als je een auto wenst te huren.

De toestand van de wegen in en rond Marsa Alam is uitstekend. De grote verkeersassen zijn mooi geasfalteerd, maar druk bereden. Omdat niemand zich aan de verkeersregels houdt, kunnen er snel gevaarlijke situaties op de baan ontstaan, zeker als je als toerist niet gewend bent aan de lokale manier van rijden.

Haven: De haven van Marsa Alam was initieel een vissershaventje. Tegenwoordig bestaat het grootste deel van de activiteiten in de kleine haven uit excursies voor duikers en snorkelaars.

Een grote marina is nu operationeel in Port Ghalib, ten noorden van Marsa Alam, met plek voor enkele honderden privéjachten.

Openbaar vervoer: De openbare bus is een ideaal transportmiddel in Egypte: Door de goede hoofdwegen kunnen grote afstanden in beperkte tijd worden afgelegd en de kostprijs is enorm laag. Als toerist op een excursie zal je echter meestal in een privébus ergens naartoe gebracht worden, maar zelfs dan is de prijs nog heel draaglijk.

In Egypte vindt je ook overal minibusjes (service taxi's) die je voor enkele ponden afzetten waar je maar moet zijn, zolang het langs hun volgweg ligt. Heel gemakkelijk, snel en supergoedkoop éénmaal je door hebt hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Op plaatsen waar er geen of weinig publiek transport aanwezig is kan je genoodzaakt zijn te liften, waarbij je een kleine fooi geeft aan de bestuurder.

Fiets: Door de hitte is fietsen in de omgeving van Marsa Alam niet aan te raden. Ook de onveilige verkeerssituatie en het totale gebrek aan voorzichtigheid van de lokale automobilisten zijn een reden om de fiets aan de kant te laten tijdens je vakantie hier.

Taxi: Privé taxi's zijn een luxe in Egypte en zijn dan ook gevoelig duurder dan het openbaar vervoer. In Marsa Alam betaal je gemiddeld zo'n 30 pond voor een taxirit, maar aan de luchthaven kan dit enorm oplopen. Geregeld zie je ook door paarden voortgetrokken karren rondrijden, de caleches, deze zijn goedkoper en leuker, maar uiteraard ook veel trager.


brayka-bay-resort-homepage.jpg
op
aanvraag
Het Brayka Bay resort in Marsa Alam is gelegen aan de mooiste baai van Marsa Alam. De baai waar het resort ligt heeft een apart huisrif, snorkelgedeelte en een zwemmersgebied. Het huisrif beschikt over meer dan 300 meter onaangetast koraal. Het... lees meer


brayka-beach-small-image.jpg
op
aanvraag
Het Brayka Beach Royal resort is het nieuwe, luxe zusterresort van het Brayka Beach Zee resort! Dit splinternieuwe luxe resort is gelegen aan een van de mooiste baaien in Egypte. De baai waar het resort ligt heeft een apart huisrif,... lees meer


brayka-lagoon-zwembad-zicht.jpg
op
aanvraag
Het Brayka Lagoon resort is het jongste gedeelte aan de bekende Brayka Baai in Marsa Alam. Het Brayka Bay is gelegen aan een van de mooiste baaien in Egypte. De baai waar het resort ligt heeft een apart huisrif, snorkelgedeelte en een... lees meer


abu-dabab-small.jpg
op
aanvraag
Het Abu Dabab Diving Lodge hotel is een ideaal hotel voor duikers. Onder andere de bekende duikspots Abu Dabab, Elphinstone Reef en het Dolphin House zijn makkelijk te bereiken. Het Abu Dabab Diving Lodge is in 2006 geopend, en bestaat uit... lees meer