Praktische info


Taal: De Egyptenaren spreken Arabisch, maar in de grote steden of op toeristische plaatsen zoals Marsa Alam zijn er veel mensen die ook een woordje Engels, Frans, Duits, Russisch en zelfs Nederlands spreken.

Geld: De officiële munteenheid in Egypte is de Egyptische Pond. Deze wordt “gineh” genoemd in het Arabisch. Iedere Pond bestaat weer uit 100 Piaster. De wisselkoers van één Euro is ongeveer 8 Pond, maar op het moment dat u dit nu leest kan het weer volledig anders zijn. Controleer daarom dus altijd de waarde van het geld voordat u ergens gaat wisselen! Euro's en Dollars worden bijna overal aanvaard in Marsa Alam, maar je zal waarschijnlijk wisselgeld krijgen in de lokale munt.
Banken zijn over het algemeen geopend van 8.30 uur tot 14.30 uur van zondag t/m donderdag. Sommige banken in de toeristische gebieden zijn wat langer geopend en zelfs in het weekend open. Bij een aantal banken vindt u pinautomaten en ook in de meeste grote hotels kan je geld opvragen met je creditkaart. Vraag uw eigen bank naar de mogelijkheden, zij hebben de aktuele informatie.
Credit Cards worden door bijna alle hotels en restaurants geaccepteerd en ook in de modernere souvenirwinkels kunt u meestal met de belangrijkste creditcards betalen.

Elektriciteit: Marsa Alam is volledig toegespitst op de westerse toerist en dus is ook elektriciteit geen enkel probleem: 220 volt en Europese stekkers zijn de norm, maar een reisadaptor kan altijd handig zijn als je niet in een luxe hotel verblijft.

Eten: Verwacht geen culinaire hoogtepunten van de Egyptische keuken, hoewel er voldoende mogelijkheden zijn om een goede variatie aan gerechten voorgeschoteld te krijgen: Eerst en vooral zijn er de 'street snacks' waarvan fuul, falafel (taamiya) en kebab de bekendste zijn. Deze zijn overheerlijk en bijna gratis en ook zeer veilig aangezien ze vers voor je ogen bereid worden. Voor uitgebreidere gerechten moet je in een restaurant terecht, waar je vooral veel kip en lamsvlees op je bord zal krijgen, maar ook een lekker gestoomd duifje, de lokale specialiteit is een aanrader. Omdat je niet kan zien hoe vers de vis of het vlees zijn en onder welke hygiënische omstandigheden het bereid wordt, is het raadzaam om te vertrouwen op raadgevingen van reisleiders of toeristen die reeds langere tijd in de stad verblijven vooraleer een restaurant uit te kiezen.
Water uit de kraan wordt afgeraden te drinken, maar er is uiteraard ook bronwater in flessen te koop.

Religie: 90% van de bevolking is Moslim, de resterende 10% zijn Koptische christenen. Bij een bezoek aan de vele moskeeën, kerken of kloosters zijn bedekte schouders en knieën verplicht.

Verkeer:In Egypte rijdt men rechts en ongedisciplineerd. Wees voorzichtig!

Tijd: 1 uur vroeger dan in België en Nederland.

Documenten: Voor Belgen volstaat een geldige reispas,voor Nederlanders een geldig paspoort(minimaal 6 maanden geldig), een visum kan je kopen bij aankomst en kost ongeveer 20 euro.

Telefoneren:Vanuit de meeste hotels en vakantiecomplexen kunt u direct bellen. Voor Nederland draait u: 0031 voor België 0032, vervolgens het kengetal zonder 0 en het abonneenummer (achter elkaar doordraaien). Informeert u wel eerst even hoe hoog de toeslag is voor het gebruiken van de hotellijn. Het beste kunt u echter bellen met telefoonkaarten die overal verkrijgbaar zijn.
Uw GSM-telefoon is bruikbaar als uw provider een roaming-overeenkomst heeft met een provider in Egypte. Als u wilt weten of dat zo is kunt u het beste even contact op nemen met uw provider!

Internet:Tegenwoordig kunt u overal intercafes vinden, zo ook in Marsa Alam. U vindt ze terug in hotels, bars en zelfs in shopping-malls!

Openingstijden: De winkels zijn over het algemeen geopend van 09.00 uur tot 12.30 uur tot 13.00 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur. In de toeristische plaatsen blijven winkels langer open, afhankelijk van de drukte en de tijd van het jaar. Hier zijn de winkels dan ook meestal geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Bijna iedere plaats heeft zijn eigen wekelijkse markt.

Reisverzekering: Egypte is nog steeds een ontwikkelingsland en de medische zorgen staan er op een lager niveau dan in België of Nederland. Een reisverzekering kost bijna niets en kan u onaangename verrassingen besparen. Meestal kan je wanneer je je reis boekt ook onmiddellijk een reis- en annuleringsverzekering erbij nemen, maar indien je dat niet hebt gedaan kan je alsnog een Reisverzekering online afsluiten tegen een zeer goedkope prijs.


brayka-bay-resort-homepage.jpg
op
aanvraag
Het Brayka Bay resort in Marsa Alam is gelegen aan de mooiste baai van Marsa Alam. De baai waar het resort ligt heeft een apart huisrif, snorkelgedeelte en een zwemmersgebied. Het huisrif beschikt over meer dan 300 meter onaangetast koraal. Het... lees meer


brayka-beach-small-image.jpg
op
aanvraag
Het Brayka Beach Royal resort is het nieuwe, luxe zusterresort van het Brayka Beach Zee resort! Dit splinternieuwe luxe resort is gelegen aan een van de mooiste baaien in Egypte. De baai waar het resort ligt heeft een apart huisrif,... lees meer


brayka-lagoon-zwembad-zicht.jpg
op
aanvraag
Het Brayka Lagoon resort is het jongste gedeelte aan de bekende Brayka Baai in Marsa Alam. Het Brayka Bay is gelegen aan een van de mooiste baaien in Egypte. De baai waar het resort ligt heeft een apart huisrif, snorkelgedeelte en een... lees meer


abu-dabab-small.jpg
op
aanvraag
Het Abu Dabab Diving Lodge hotel is een ideaal hotel voor duikers. Onder andere de bekende duikspots Abu Dabab, Elphinstone Reef en het Dolphin House zijn makkelijk te bereiken. Het Abu Dabab Diving Lodge is in 2006 geopend, en bestaat uit... lees meer